dissabte, 25 de gener del 2014

EL GRAN DILÈMA: Com hem de consumir?

Posted by Monica on 2:55 a. m. with
 Feia molts dies que no havia escrit res al bloc, amb vacances de Nadal i festes entremig ha estat díficil.
Però us deixo algú en el que estat pensant aquests dies...

El GRAN DILÈMA que se'ns planteja....COM HEM DE CONSUMIR?
Com en sortim, d'aquesta: decreixent? O tornant a consumir?
Us deixo la referència....
Enmig d'una crisi econòmica duríssima, moltes veus plantegen el dilema de si podem seguir consumint tal com ho hem fet els darrers anys o estem obligats a decréixer.
Com consumirem en el futur? Serà un consum més proper, de km 0, i sostenible? I com s'hi estan adaptant les empreses i els nous models de negoci?

A algunes d'aquestes questions i d'altres intenta donar resposta en el programa "Lletra petita", en el seu primer capitol. Està canviant el consum? emés el 6 de febrer 2013.

"Lletra petita" de TV3 preten fomentar el consum responsable i sostenible. És una sèrie d'11 capítols de 50 minuts, presentada per Lidia Heredia, que es vol posar en la pell del ciutadà i analitzar la nostra manera de viure, de consumir, de desplaçar-nos i de repartir el temps. Amb l'ajuda dels reporters Samantha Vall i Juanra Bonet busquem els gestos quotidians que poden fer millor el nostre dia a dia; descobrim les tecnologies que ens poden estalviar despeses a final de mes; en definitiva, donen més informació i alguns consells per viure millor i d'una manera més sostenible.
L'equip del programa ha estat reconegut amb el Premi Periodístic Biocultura, en la modalitat de televisió, per difondre els beneficis del consum responsable i dels aliments sans i biològics.



En el primer capítol de la sèrie coneixerem l'Eva, que ha hagut d'adaptar dràsticament els seus hàbits arran de la crisi i ho ha fet amb enginy i amb el suport de les xarxes socials; analitzarem l'auge del consum col·laboratiu; ens preguntarem com es crea un nou producte i la Samantha Vall se sotmetrà a un experiment de neuromàrqueting per saber quan compra amb el cor o amb el cap. I el Juanra Bonet s'estrenarà fent de confessor dels nostres pecats consumistes en el moment més àlgid de l'any: les compres nadalenques.