dilluns, 9 de desembre del 2013

PASSA'T AL JONGO

Posted by Monica on 11:40 a. m. with
El Jongo tal i com el coneixem fins ara, o si més no la definició que trobareu si ho busqueu, és la d'una dansa tradicional brasilenya, però nosaltres no ens refereim a la dansa quan parlem de JONGO. Tot i que pot ser que també acabarem ballant;) 
Durant les festes nadalenques, és molt habitual intercanviar regals amb els amics i els familiars. L'any passat quan s'apropaven les dates de Nadal, d'aquest consum insaciable de jocs i joguines, mentre estavem en un sopar vam veure que en una de les taules del costat i havia una colla d'amigues que estaven fent un pongo i la Gemma va tenir una idea el JONGO.....havera que us sembla?
No és la primera vegada que escric un post parlant de les joguines i de la seva curta vida en mans d'un nen i no perquè s'espatllin sinó perquè deixen de despertar el seu interés.
Des de fa uns anys, entre els adults, s’ha posat de moda, sobretot als sopars de Nadal, regalar PONGOS: objectes que tens per casa i no fas servir i que et vols treure de sobre però et sap greu de llençar perquè encara poden ser utilitzats.
Per què, no, doncs, agafar aquesta idea i crear una nova moda? Tots/es els que tenim fills també tenim jocs i joguines que ja no s'utilitzen i que estan gairebé noves o, fins i tot, sense estrenar. Per què no passar-les a altres famílies que tinguin infants que les puguin aprofitar?
Perquè no fer un jongo amb els més petits quan fem trobades, dinars o berenars. No fa falta que sigui un dia senyalat ja que el Jongo el tornarà especial. Una curiositat, un descobriment, una il·lusió,...
Una idea per a que el vostra fill/a esculli quin és el joc o joguina que vol regalar o deixar indefinidament a un amic és fer un sorteig d'amic invisible prèvi. Ja veureu que d'aquesta manera farà que ho prepari amb molta il·lusió.
Des de la idea del REDUEIX/RECICLA/REUTILITZA,  volem crear un cercle per un consum més sostenible i amb més de seny. Animeu-vos i uniu-vos a aquesta tendència!