dimarts, 28 de gener del 2014

ETIQUETES

Posted by Monica on 3:46 p. m. with



Primer de tot demanar-vos disculpes per que tot i que ja fa uns dies vaig començar a publicar diferents posts al blog, segueixo intentant millorar el disseny del mateix i mica en mica penso que al final aconseguiré un bon acabat.

Soc una mica perfeccionista i això fa que sempre intenti fer-ho el millor possible, la part negativa es que aquesta actitud fa, que sempre tingui més feina del compte, tot i que al final sempre tinc la recompensa de la feina ben feta.;) 

Tot això m'ha fet pensar en les ETIQUETES.... No en el sentit literal  de la definició concreta d'una cosa o producte si no aquells mots que fem servir per definir-nos a nosaltres mateixos.

Quines etiquetes, Les de la roba? Les dels posts? Les diagnòstiques? Com les identifiquem? Quan les utilitzem? Ho fem sempre bé?

Avui dia ho tendim a etiquetar TOT!!

El concepte d'etiqueta té diferents significats. Es tracta d'una senyal, marca, rètol que s'adjunta a un objecte per identificar-lo, classificar-lo o valorar-lo.

Les etiquetes van començar a utilitzar-se en l'activitat comercial per descriure el contingut dels envasos, recipients i paquets amb més facilitat. Amb el temps, més enllà de la seva funció bàsica d'identificació, les etiquetes van començar a utilitzar-se com objectes decoratius amb la intenció de realçar la imatge del producte i resultar més atractiu per el consumidor.

Les etiquetes, en l'actualitat, solen incloure un codi de barres que conté informació xifrada per la gestió automàtica en depòsits i punts de venda. En el cas dels aliments, per exemple, inclouen informació sobre els seus ingredients, continguts calòrics, data d'elaboració i data de venciment. Les que s'utilitzen per classificar la roba, per una altra banda, es centren en la talla i la composició de la peça, a més a més d'informar sobre les tècniques recomanades del rentat i planxat.

Fem servir també les etiquetes quan pretenem anomenar un tipus de forma de comportament social  segons les normes convencionals preestablertes. 

La fem servir per tal de  definir a una persona o grups de persones , determinat  la pertinença a un grup de gent els quals actuen de la mateixa forma o similar. Aquest costum no necessariament té una connotació negativa, tot i que solem caure en el parany de la generalització, doncs és important individualitzar i veure les diferencies que ens fan especials i únics com a persones, tot i pertànyer un mateix grup.




Tot i així és cert que moltes persones amb la forma de vestir o amb alguns tipus de comportament se senten inclosos o exclosos d'un grup social i això els dóna una seguretat de pertinença.

Les etiquetes que s'imposen a les persones són part de la cultura de cada país, de cada regió i d'aquelles experiències individuals que cada persona ha viscut. Vist d'aquesta manera és injust i de vegades detestable com quan una altra persona té una dificultat davant una tasca això sigui motiu de despreci.



Qui sap, potser la única etiqueta encertada, en referència a les persones,  seria que digués que som individus totalment únics.
Per tant, tornat al principi del post, ...DEIXEM LES ETIQUETES PELS OBJECTES!


I ara aquest post com l'etiqueto? Emoji